IN DE FORTUIN

Herbergafspanning “In de Fortuin” dankt, sinds 1643, haar aloude benaming. Dit geklasseerde gebouw bezit een schat aan historische feiten. In 1431 was er sprake van het Schaliënhuis, waaruit de “Kleine Fortuin” (later “Het Anker”) en de “Grote Fortuin” werd gesplitst.

Het Anker was in de 18e eeuw een smidse en mouterij. De Fortuin is al van in de 19e eeuw een politiek-cultureel stamlokaal. De functie van afspanning voor de diligences veranderde in taxibedrijf met benzinestation en halteplaats voor de eerste autobus naar Antwerpen. Hoewel er de voorbije jaren het een en ander veranderd is, proberen wij nog steeds hetzelfde doel na te streven, namelijk: een ontmoetingsplaats te zijn waar iedereen zich thuis voelt.

Ons sympathieke team begroet u steeds met de glimlach. Binnen en op ons (tuin)terras serveren we u met veel plezier een snack met daarbij een lekker biertje van ’t vat of een heerlijk glas wijn. Ook verzorgen we al Uw familiefeesten, vergaderingen en evenementen in onze pas gerenoveerde feestzaal en op serene wijze worden koffietafels voor uitvaarten gegeven.